Monday, 5 October 2009

yay! i'm getting older now..

Posted by ida at 15:48 Links to this post


(look! d'face of 30' years old lady...)

salam..


yup! i'm getting older now... hahahahaha...
happy? of course.. on this age i got everything that i need.. i got a lovely fam, i got a best friend in dis world an of course i got the great job in my life too.. what else?


my boss said: "happy birthday girl!" and i'm think my boss x berapa sihat la.. he still think that i'm still young!

hallo boss.. i'm ladies ok? i'm 30 years old not 17'een anymore.. huh! anywhere thax 4 d' nice birthday song.. pandai boss wat lawak ea?

thanks for all d wishes guys... and thax to our journey together.... love ya!
mmuach!






Friday, 2 October 2009

r.e.s.i.g.n

Posted by ida at 11:53 Links to this post

salam...

ari ni, nak cite pasal kawan ida yang bernama
'm.a.z.l.a.n'
budak terengganu yang pelat 2.. (xoxoxoxoxo)...
dia dah nak
r.e.s.i.g.n!!
yup! berenti keje kengkawan.. dia nak balik ngganu nak jaga nenek tersayang die 2.. mesti ida rindu kat dia..hmm.. walaupun tiap ari kami gaduh, tapi dia still my best adik.. mesti ida rindu ngan pelat ngganu dia yang chomey 2... hiks!
semalam, ida, remy, aishah ngan dia g jalan kat P.A, ingat nak main bowling ngan budak nie, but xde mood lak.. at least kite g melalak kat karaoke.. abis lima lagu, kite owg g makan, budak nilah yang belanja.. anggap je lah 'farewall' party dia..
hmm.. 4 mazlan:
akak minta maaflah sebab slalu kaco ko ea?
ko jgn ambik ati taw ngan semua usikan akak 2 k?
take care n keep in touch...
bye mazlan..


Thursday, 1 October 2009

bengong!

Posted by ida at 13:47 Links to this post

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.








Wednesday, 30 September 2009

nikmatin hidup..

Posted by ida at 16:51 Links to this post

salam..

hari ni ida dok borak ngan myOld frenz time blaja kat Indon dulu..
dia bgtaw yang fianciee die dah passed away 2 weeks before their wedding
so sad.. but she looks so strong and can accept her fate.. ida rasa, if ida yang kena macamnie, ntah .. ida leh terima ke tak?


actually, banyak sangat sign yang telah ALLAh tunjukkan kat Ida, and now how i can accept all the sign?

dulu, pernah gk ada kawan yang time nak uji thesis, and then thesis tu kena campak macam 2 je ngan lecturer.. sakit ati x? of course lah! dah la penat2 nak wat benda 2 and lastly kena campak macham 2 je kat tong sampah.. ugh! sakitnya atiku... kawan ida 2 pown menangis melolong kat campus time tgk thesis tu dah tercampak kat bin.. 3 bulan beb muka tak nampak kat campus, lepas 2 ida dengar dia masuk wad sebulan.. sakit!

banyak sangatlah benda2 yang pelik dah jadi kat ida nie, baik kat diri ida sendiri ataupun pada orang yang berada dekat ngan ida.. ida banyak belajar tentang hidup dari pengalaman.. jatuh cinta, putus cinta, dicampak dan mencampakkan, dihina dan dipuja.. arg! banyak sangat kalau nak kena bebel kat sini.. apapun itu, ida sangat2 bersyukur kerana ida pernah mengalaminya.. :P mesti owg lain jeles ngan perjalanan hidup ida nie kan? (hehehe... still perasan)! yelah.. banyak sangat makan asam garam kehidupan n x lama lagi tekanan darah tinggi pun datang......

ida juga sangat2 bersyukur sebab ida masih bernafas n masih leh share semua kebahagiaan ida ngan uOls.. that's d' best part of my life...

bye, see ya!



Monday, 28 September 2009

1st day works

Posted by ida at 15:07 Links to this post
salam..

hi uoLs.. how's ur 1st day work?? bz huh??
samalah kita... heheee...
pagi2 dah sampai ofis (kul 7.45am), baru nak baca news paper, tetiba dua tender mendarat dengan sempurna kat meja ida pagi ni.. (yup! 2)... hmm...dah lah 2, closing date pown sama 5 oktober 2009..betoL!! next week.. adoiii!!
ape ke hal nya niee??...

apalah mimpi ida semalam sampai kena wat keje rodi..
x pe bozz, janji bonus tambah k? hehehehe...
(ni meja ida kol 7.45 am.. still clear kan?)
(hah! yang ni pulak meja keje ida kul 9.00 am)


nampak x perbezannya kengkawan??? yup! my routine dah bermula.. welcome 2 IOSR worLd!
xoxoxoxo!
if my boss baca blog ni, dia mesti cakap
"hah! awak ni faridah.. asyik nak membebel j, bila nak wat keje 2?? tender dah banyak lepas, awak masih nak tersengih2..."

dah hafal sangat dah ngan dialog si boss ni...)

keje 2, keje jugak but bab makan still go ON.. nak kata sarapan, x jugak, nak kata lunch, x jugak.. ni la snack ida untuk hari ni.. banyak? blom lagi nie..ni baru sikit.. lom sempat g 7e lagi nie...
dalam cawan 2, puding custard jagung (thx 2 ain dah bawak g ofis).. 2 cawan ida bedal... hehehehe... lom banyak 2...
n ada biskut lemon chips n kuih bijan... (My homemade punya biskut).. ni seminggu punya bekal..


ida saja sorok kat tepi compt... takut bila boss nampak nanti dia mesti cakap " keje ko ni melantak je ke? patut r keje lain x siap2...'"
2 yang kena jaga tu...wokey?!

dah letih dah ni dok membebel so, ida kena continue my work again... c u soon!

Thursday, 24 September 2009

nice poem

Posted by ida at 10:53 Links to this post
berlari aku mengejarmu,
namun jejak ku menapak berat dipasir itu,
dan desah lelah mengabit bersama udara,
tanpa pernah hirau lelah untuk menepi.
aku tak tau kapan aku kan sampai padamu
sedang peluhku menawarkan gontai yang manis melambai..
sekuat terpaan ombak yang menerpaku,
tiada pupus separuh pesonaMu dimataku
dan tiada redup langkahku berserah menikahi pagimu,
dan mengharap alammu melingkarkan cincin bahagia disisa-sisa hidupku....
sampai aku benar-benar hilang tak bernyawa
aku rela tinggalkan semua,
jika takdirmu karunia termasuk dia, dan mereka.
ku rengkuh hilang sinar cahaya
merajukmu tuk memeluk rohku erat dalam batas doa yang tersembul dan ku ikat erat sebagai kekasihku lagi...
kembalilah..
jangan pergi, dan lari lagi dari ku

(from bang naddin fb; furry fadhilla)

Wednesday, 23 September 2009

raya 09'

Posted by ida at 10:06 Links to this post
salam semuanya...

macam mana raya anda tahun ini? mesti seronok kan?
banyak dapat duit raya x?
hehehehe... kalau ida dah x dapat dah, sekarang turn ida pulak yang kena bagi kat budak2 yang datang kat rumah.. alhamdulilah, berbagi rezeki yang melimpah..


apa tema baju raya tahun ni? family ida choose marron kaler pulak dis year, after last year kite raya in green kaler.. hehehehe.. ni adik punya idea la.. dah la dapat baju raya last minute with low cost.. so cheap! under RM 50.00.. janji leh melaram dah la... ida pown bukannya suka sangat berbaju kurung nie.. ni kalu bukan hari raya or hari jumaat, ida x kan pakai baju kurung.. :)

tahun ni dah dua kali ida beraya kat JB.. so bored! mana x nya, orang semua balik kampung nak beraya, tapi kami balik bandar.. apa x sunyi nya.. korang nak dance kat higway pown bleh, iye lah.. xde kete yang lalu pown.. btol2 sunyi.. :(

raya ke-2 ida dah stay kat ofis, buat kerja apa yang patut.. walaupun bos bagai cuti seminggu tapi boring dok rumah. bukan ada benda yang nak buat pown.. dulu, time beraya kat Indon (7x), ye lah, 7 tahun dok sana n x sekali pown ida balik raya kat malaysia selama ida belajar kat sana.. saja nak menikmati kehidupan ida time 2.. sorang2 dok hostel. lepas tu gi lepak kat pantai.. jalan2 tgk wayang n everything by myself.. semua budak indon pelik tgk ida.. ye lah apalah rasanya raya sorang2.. tapi ida btol2 menikmati kehidupan ida time 2.. ntah bila akan terulang lagi...

waaa...
rindu btol la kat kengkawan kat sana...hmmm..
FB je la pelepas rindu ida kat korang semua...hiks..

Friday, 18 September 2009

minal aidil wal faidzin..

Posted by ida at 07:58 Links to this post

Cahaya mentari bulan Ramadhan perlahan menghilang di ufuk barat
Berganti gema Takbir dan Takhmid menyambut Hari Kemenangan
Titisan air mata haru mengiringi kepergian Sang Penghulu bulan

Selamat jalan bulan penuh Barakah
Selamat jalan bulan penuh Ampunan
Ya Allah Ya Rabb...
Dengan kemurahanMU kami kembali ke fitrah
Putih bersih suci bak sinar MalaikatMU
Ya Allah Ya Rabb...

Izinkanlah kami untuk bertemu kembali dengan bulan seribu bulan
Agar kami merasakan kembali limpahan Rahmat dan Rahim MU

ALLAHUAKBAR....ALLAHUAKBAR....ALLAHUAKBAR
LAILAHAILLALLAH HUALLAH HUAKBAR
ALLAHUAKBAR WALILLAILHAMD

Dengan segala kerendahan dan keikhlasan hati,
Ida mengucapkan:

"Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1 Syawal 1430 H
Taqaballahu Minna Wa Minkum Taqobal Yaa Kariim…
Kullu ‘Amin Wa Antum Fi Khoir…
Minal Aidzin Wal Faidzin
Mohon maaf lahir dan batin
atas segala kekhilafan yang pernah diperbuat selama ini"

Semoga kita termasuk orang-orang yang beruntung dgn mendapatkan rahmatNya,
pengampunan dari segala dosa, dan dimasukkan kedalam golongan orang-orang yang pandai ber-Syukur, Ikhlas dan Tulus dalam beribadah serta kembali ke Fitrah.
Semoga segala amal ibadah kita selama bulan Ramadhan ini diterima dan mendapatkan pahala dari Allah SWT.
Amien Yaa Robbal'alamien

Thursday, 17 September 2009

in_blue

Posted by ida at 12:13 Links to this post
salam..
macam dah lama pulak x update ni blog.. dah xde idea nak tulis apa.. (tapi bab round blog owg, rajin pulak) xoxoxoxo..dalam minggu ni banyak sgt keje yg nk kena wat, mana nak wat quotation n tender, agaknya 24/7 pown x cukup..(hmmm...) sbnarnya ida x nak mengeluh, nak belajar bersabar, tapi kenapa ea? setiap kali nak wat benda baik mesti bnyk sgt cabaran.. hufh! Ya Allah kurniakanlah kesabaran tingkat tinggi wat hamba-Mu yg sgt2 emo akhir2 ni..
A.M.I.N


semalam ida g PHARMACY kat bwh ofis, saja nak wat glucose n' cholestrol test.. alhamdulilah semua normal, but bila check blood pressure? punyalah rendah.. 60/90!
Astagfirrulahalazim.
.
patut r selalu pitam n' penik2 lalat cam 2, ingatkan mata dah tambah minus, rupanya tekanan darah yang lemah..plus nurse 2 ckp kena banyak mkn vitamin, kena bnyk rehat n jgn bnyk berpikir.. hmm..
ida jgn bnyk berfikir? no w
ay!
kepala ida ni kalo diibaratkan komputer, mybe dah lama 'han
g'.. banyak sgt benda yang nak kena fikir.. memang manusia itu penuh dengan keinginan dan ida nak semua keinginan ida 2 t'rcapai... but, ida still know bahwa..
'kita hanya merancang. ALLAH jua penentu segalanya.. '
tapi bolehkan berharap??

membaca blog abg naddin tentang cerita balik kg, jadi teringat pada seseorang n kenangan kat KB.. rindu pada kak dayang sekeluarga dan cerita2 masa lalu (maklumlah dah 11 tahun x jumpa), rindu pada keramahan penduduk kampung yang begitu bersahabat... rindu pada ketenangan pantai yang x pernah gagal membawa kedamaian, rindu pada keluarga si 'ina'
yang sangat2 baik hati n mau menerima ida di rumahnya walaupun kami baru pertama kali berjumpa tapi keramahan dan kemesraan yang tulus yang di tunjukkan betul2 wat ida terharu.. masihkah ada kesempatan untuk ida berkunjung ke sana lagi? hmm.. entahlah.. macam x mungkin.:(

Sunday, 13 September 2009

KITA BAHAGIA BILA........

Posted by ida at 14:58 Links to this post

Manusia bahagia bila ia bisa membuka mata. Untuk menyadari bahwa ia memiliki banyak hal yang berarti. Manusia bisa bahagia bila ia mau membuka mata hati. Untuk menyadari, betapa ia dicintai. Manusia bisa bahagia, bila ia mau membuka diri. Agar orang lain bisa mencintainya dengan tulus.

Manusia tidak bahagia karena tidak mau membuka hati, berusaha meraih yang tidak dapat diraih, memaksa untuk mendapatkan segala yang diinginkan, tidak mau menerima dan mensyukuri yang ada.

Manusia buta, karena egois dan hanya memikirkan diri, tidak sadar bahwa ia begitu dicintai, tidak sadar bahwa saat ini, apa yang ada adalah baik, selalu berusaha meraih lebih, dan tidak mau sadar karena serakah.

Ada teman yang begitu mencintai, namun tidak diindahkan, karena memilih, menilai dan menghakimi sendiri. Memilih teman dan mencari-cari, padahal di depan mata ada teman yang sejati. Telah memiliki segala yang terbaik, namun serakah, ingin dirinya yang paling diperhatikan, paling disayang, selalu menjadi pusat perhatian, selalu dinomorsatukan.

Padahal, semua manusia memiliki peranan, hebat dan no. satu dalam satu hal, belum tentu dalam hal lain, dicintai oleh satu orang belum tentu oleh orang lain.

Kebahagiaan bersumber dari dalam diri sendiri, jikalau berharap dari orang lain, siaplah ditinggalkan, siaplah dikhianati. Kita akan bahagia bila bisa menerima diri apa adanya, mencintai dan menghargai diri sendiri, mau mencintai orang lain, dan mau menerima orang lain.

Percayalah kepada Tuhan, dan bersyukurlah kepadanya, bahwa kita selalu diberikan yang terbaik sesuai usaha kita, tak perlu berkeras hati, Ia akan memberi kita di saat yang tepat apa yang kita butuhkan, meskipun bukan hari ini, masih ada esok hari. Berusaha dan bahagialah karena kita dicintai begitu banyak orang.

Saturday, 12 September 2009

tagged

Posted by ida at 14:23 Links to this post

sesekali nak gak layan tagged cam ni (ida sentapp kat mana pown dah x taw dah.. sorey beb).. nak ilangkan bowring... jom layan!


ABC About You Questions:

A - AVAILABLE : s i n g l e but unavailable

B - BIRTHDAY:05th oktober 1979

C - CRUSHING ON: dont wanna talk bout dis again.. :(

D - DRINK YOU LAST HAD: my own secret receipe of ice cream... yummy!

E - EASIEST PERSON TO TALK TO: yani.. yani.. yani..

F - FAVORITE SONG: anythink!

G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: Gummy Bears.

H - HOMETOWN : jb

I - IN LOVE WITH: beloved family + frenwz!

J - JUNGLE: kb?

K - KILLED SOMEONE: surely nope

L - LONGEST CAR RIDE: haha xde lsen!

M - MILKSHAKE FLAVOR: c h o c l a t e

N - NUMBER OF SIBLINGS: 5

O - ONE WISH: get out from all the memories! messy me =(

P - PERSON YOU CALLED LAST: a.d.i.k

R - REASON TO SMILE: cuz of beloved family + frenz!

S - SONG YOU LAST HEARD: lucky (melalak sklali ngan jason mraz)

T - TIME YOU WOKE UP: 04.30 am..

V - VEGETABLE(S): anythink!

W - WORST HABIT: shoppink!

X - X-RAYS YOU HAD: my heart broke into 2 piece :(

Y – YO-YO'S ARE:?? wut hell is this?

Z - ZODIAC SIGN: libra

bucuk story..

Posted by ida at 08:38 Links to this post

pagi ni ayah cakap ida happy? iye ke? myb ayah tgk ida melalak pagi2 kat rumah n he think if i'm happy...
ntahlah..
hanya ida j yang taw apa yang berkecamuk dalam hati n perasan ida saat ni..
i
da rindu 'bucuk' sangat2 rindu.
.
huhuhuhu...semalam ida ingat dia, ari 2 pown ingat dia, ari2 ingat dia...apa kes nie? time kapel dulu xlah macam ni punya teruk, tapi bila dah break, leh pulak sakit angau ni datang.. b.e.n.c.i!
agak2 bucuk masih ingat kat ida lagi x ea? hmmmm... ari 2 mak bucuk bgtaw yg
bucuk sakit n nak kena operate,

ida sedih tol.. sob...sob.. dah lah tak leh nak col n let he know that i'm really take care bout him..but ida dah sent msg n ckp suruh dia jaga kesihatan n
doakan semoga dia cepat sembuh
walaupun msg 2 bucuk bls ala kadar j..
but x pe, yang penting bucuk taw yang ida x pernah marah n benci kat bucuk..
boleh k mcm 2? ala.. boleh lah..

Friday, 11 September 2009

renung-renungkanlah...

Posted by ida at 09:08 Links to this post

Teruntuk yang...
MASIH SINGLE ,
Cinta ibarat kupu-kupu, makin kau kejar, makin ia menghindar. Tapi bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu disaat kau tak menduganya. Cinta bisa Membahagiakanmu tapi sering pula menyakiti, tapi cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan pada seseorang yang layak menerima.
Jadi......tenang- tenang saja, jangan terburu-buru dan pilihlah yang terbaik.

Teruntuk yang......
RAGU-RAGU DENGAN PERNIKAHAN,
Cinta bukannya perkara mencari seseorang yang "Sempurna", tetapi
menemukan sesorang yang bisa menjadikan dirimu sempurna.

Teruntuk yang........
PLAYBOY/PLAYGIRL,
Jangan katakan "I Love u" bila tidak benar-benar peduli.
Jangan bicarakan soal-soal perasaan bila itu tidak benar-benar ada.
Jangan kau sentuh hidup sesorang bila kau hanya berniat main-main dengannya.
Jangan menatap kedalam mata bila yang kau kerjakan hanya berbohong.
Hal terkejam yang bisa dilakukan adalah membuat seseorang jatuh cinta, padahal kau tidak berniat sama sekali untuk menerimanya saat ia terjatuh.... ...

Teruntuk yang.....
SUDAH MENIKAH,
Kalau cinta jangan katakan "ini salahmu!" tapi "Maaafkan aku ya!"
Jangan juga katakan "Kau dimana?" melainkan "Aku disini, kenapa!"
bukan "Kok bisa sih kamu begitu?" tapi "Aku ngerti....." dan juga
bukan "Seandainya kau......." akan tetapi "Terimakasih ya........"

Teruntuk yang........ ..
BERTUNANGAN,
Tolak ukur saling mencocoki bukanlah berapa lamanya waktu yang kalian habiskan bersama, melainkan betapa baiknya kebersamaan anda berdua

Teruntuk yang......
PATAH HATI,
Sakit....... ...patah hati........ Bertahan selama engkau menginginkannya dan akan mengiris luka sedalam engkau membiarkannya, tantangannya bukanlah bagaimana bisa mengatasi rasa itu, melainkan apa yang bisa diambil sebagai pelajaran dan hikmahnya.

Teruntuk yang........ .
BELUM PERNAH JATUH CINTA,
Bagaimana kalau jatuh cinta? Mau jatuh jatuhlah tapi jangan sampai
terjerumus, tetaplah konsisten? tapi jangan terlalu ngotot, berbagilah dan jangan sampai sekali-kali tidak fair, berpengertianlah dan cobalah untuk tidak menuntut, siap-siaplah untuk terluka dan menderita tapi jangan kau simpan semua rasa
sakitmu jika itu benar-benar kau alami

Teruntuk ,
YANG INGIN MENGUASAI,
Hatimu patah melihat yang kau cintai berbahagia dengan orang lain,
tapi akan lebih sakit lagi mengetahui bahwa yang kau cintai ternyata
tidak berbahagia denganmu


Teruntuk yang........ .
TAKUT MENGAKUI,
Cinta menyakitkan bila kau putuskan hubungan dengan seseorang tapi
lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan denganmu, tapi
cinta paling menyakitkan bila orang yang kita cintai sama sekali
tidak mengetahui perasaanmu terhadapnya.

Teruntuk yang........
BERTAHAN MENCINTAI SESEORANG YANG SUDAH PERGI,
Hal paling menyedihkan dalam hidup ialah bila kau bertemu seseorang
lalu jatuh cinta hanya kemudian pada akhirnya menyadari bahwa dia
bukanlah jodohmu dan kau telah menyia-nyiakan bertahun-tahun untuk
seseorang yang tidak layak. Kalau sekarang ia sudah tidak layak 10 tahun dari
sekarang pun ia juga tak akan layak. Biarkan dia pergi, lupakanlah.. ....

Thursday, 10 September 2009

bad day...

Posted by ida at 12:05 Links to this post

Bad day..
hmm... kerja berlambak tol.. lepas 2 dapat kabar kalo ex- sakit.. adoi!!! ciannya dia.. nak kena operate lagi.. dah 3 kali dah masuk operate.. huhuhuhu.. walaupun ida ngan dia dah xde ape tapi kenapa rasa sayang itu masih ada...Ida cuma mampu berdoa semoga dia cepat sembuh,leh kerja balik, leh tertawa lagi walaupun kali ini tawa itu bukan milik ida lagi..

time tulis post ni, dengar pulak lagu
ALYAH 'BUKAN KERANA SAYANG'
huhuhu... lagu yang full of memory sebab ida selalu konsert lagu ni kat kete dia sampai dia naik pitam asyik dengar suara ida yang false ni.. hehehehe... sweet memorize! nanti lah, bila ada masa ida nak post lirik lagi ni pulak...

Wednesday, 9 September 2009

tazkirah..

Posted by ida at 08:01 Links to this post


Di dalam hati manusia ada kekusutan dan tidak akan terurai kecuali menerima kehendak Allah swt.

Di dalam hati manusia ada keganasan dan tidak akan hilang kecuali berjinak dengan Allah swt

Di dalam hati manusia ada kesedihan dan tidak akan hilang kecuali seronok mengenali Allah swt

Di dalam hati manusia ada kegelisahan dan tidak akan tenang damai kecuali berlindung, bertemu dan berjumpa denganNya

Di dalam hati manusia ada penyesalan dan tidak akan padam kecuali redha dengan suruhan dan laranganNya serta qadha dan qadarNya serta kesenantiasaan sabar sehingga menemuiNya

Di dalam hati manusia ada hajat dan tidak akan terbendung kecuali kecintaan kepadaNya dan bermohon kepadaNya.

Kesentiasaan berzikir kepadaNya adalah keikhlasan sebenar kepadaNya. . . . . . Andai dunia dan isinya diberikan kepada manusia masih tidak lagi dapat membendung hajat hati si hamba itu..

-Ibnu Qayyum-

Tuesday, 8 September 2009

my New Life...

Posted by ida at 16:24 Links to this post

ida bahagia sgt ngan hidup baru ida sekarang nie.. i'm really2x enjoy my new life.. ntahlah, rasa macam free pulak, xyah nak fikir macam mana nak jaga ati 'orang' 2, x yah nak wat report bila nak g mana2.. n d'best one.. i can be myself again.. Yipeeee....
Thanks GOd for dis chance...

Monday, 7 September 2009

frensip..

Posted by ida at 10:03 Links to this post

Friendship . . .

. . . is you.
. . . is love.
. . . is shared.
. . . is forgiving.
. . . is understanding.
. . . is shared secrets.
. . . heals many hurts.
. . . is not judgmental.
. . . is shared laughter.
. . . is slow and steady.
. . . can be angry at times.
. . . is dependable and true.
. . . is more precious than silver or gold.
. . . is meant to be savored like fine wine.
. . . is not perfect, much like we are not perfect.
. . . does not hold grudges or demand perfection.
. . . makes all the wrong things in life, right somehow.
. . . is meant to be gulped like lemonade on a hot summer day.
. . . is always there, through times of trial, happy times and hard times.
. . . just happens, but once discovered, needs to be tended like a beautiful garden.
. . . is a road to be traveled slowly, remembering the sights and sounds.
. . . is strength when you are too weak to notice its there.
. . . is a cherished moment of mutual understanding.
. . . reaches into your heart and grabs a firm hold.
. . . is a refreshing rain on a hot day.
. . . is sunshine through the clouds.
. . . cannot be forced or induced.
. . . is relaxed and comfortable.
. . . is a shoulder to lean on.
. . . is an ear to whine to.
. . . gets better with age.
. . . is shared tears.
. . . is shared pain.
. . . is shared joy.
. . . is shared.
. . . is love.
. . . is you.