Friday, 1 January 2010

happy new year

Posted by ida at 08:31 Links to this post
alhamdulilah.. akhirnya masih ada gak kesempatan untukku menghirup udara di tahun 2010..
dah lama sangat2 tak jenguk dis blog.. rindu tu dah menggunung tinggi but bila dah buka blog tak taw lak nak tulis p..

aku bukan lah sang penyair yang bijak merangkai kata, yang bijak bermadah puisi nan indah.. aku hanyalah ida yang menulis apa yang ingin ku tulis.. dah banyak draft yang ku rangkai tapi satu pun x ku publishkan.. mybe time 2 aku tengah bengong time 2 kerana banyak sangat masalah yang melanda.. dan now still menata hati untuk menatap mentari di tahun ku yang baru.. doakan aku semoga ditahun2 yang akan datang aku semakin dewasa dan mampu bangkit dari keterpurukan masa laluku...

hurmmm... blog ni nak ubah ckit r.. buruk no background die.. amacam if i campo kaler blue n red?? ok ke x? nk try r....



Ida_Firdausi Copyright©

Monday, 5 October 2009

yay! i'm getting older now..

Posted by ida at 15:48 Links to this post


(look! d'face of 30' years old lady...)

salam..


yup! i'm getting older now... hahahahaha...
happy? of course.. on this age i got everything that i need.. i got a lovely fam, i got a best friend in dis world an of course i got the great job in my life too.. what else?


my boss said: "happy birthday girl!" and i'm think my boss x berapa sihat la.. he still think that i'm still young!

hallo boss.. i'm ladies ok? i'm 30 years old not 17'een anymore.. huh! anywhere thax 4 d' nice birthday song.. pandai boss wat lawak ea?

thanks for all d wishes guys... and thax to our journey together.... love ya!
mmuach!






Friday, 2 October 2009

r.e.s.i.g.n

Posted by ida at 11:53 Links to this post

salam...

ari ni, nak cite pasal kawan ida yang bernama
'm.a.z.l.a.n'
budak terengganu yang pelat 2.. (xoxoxoxoxo)...
dia dah nak
r.e.s.i.g.n!!
yup! berenti keje kengkawan.. dia nak balik ngganu nak jaga nenek tersayang die 2.. mesti ida rindu kat dia..hmm.. walaupun tiap ari kami gaduh, tapi dia still my best adik.. mesti ida rindu ngan pelat ngganu dia yang chomey 2... hiks!
semalam, ida, remy, aishah ngan dia g jalan kat P.A, ingat nak main bowling ngan budak nie, but xde mood lak.. at least kite g melalak kat karaoke.. abis lima lagu, kite owg g makan, budak nilah yang belanja.. anggap je lah 'farewall' party dia..
hmm.. 4 mazlan:
akak minta maaflah sebab slalu kaco ko ea?
ko jgn ambik ati taw ngan semua usikan akak 2 k?
take care n keep in touch...
bye mazlan..


Thursday, 1 October 2009

bengong!

Posted by ida at 13:47 Links to this post

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.








Wednesday, 30 September 2009

nikmatin hidup..

Posted by ida at 16:51 Links to this post

salam..

hari ni ida dok borak ngan myOld frenz time blaja kat Indon dulu..
dia bgtaw yang fianciee die dah passed away 2 weeks before their wedding
so sad.. but she looks so strong and can accept her fate.. ida rasa, if ida yang kena macamnie, ntah .. ida leh terima ke tak?


actually, banyak sangat sign yang telah ALLAh tunjukkan kat Ida, and now how i can accept all the sign?

dulu, pernah gk ada kawan yang time nak uji thesis, and then thesis tu kena campak macam 2 je ngan lecturer.. sakit ati x? of course lah! dah la penat2 nak wat benda 2 and lastly kena campak macham 2 je kat tong sampah.. ugh! sakitnya atiku... kawan ida 2 pown menangis melolong kat campus time tgk thesis tu dah tercampak kat bin.. 3 bulan beb muka tak nampak kat campus, lepas 2 ida dengar dia masuk wad sebulan.. sakit!

banyak sangatlah benda2 yang pelik dah jadi kat ida nie, baik kat diri ida sendiri ataupun pada orang yang berada dekat ngan ida.. ida banyak belajar tentang hidup dari pengalaman.. jatuh cinta, putus cinta, dicampak dan mencampakkan, dihina dan dipuja.. arg! banyak sangat kalau nak kena bebel kat sini.. apapun itu, ida sangat2 bersyukur kerana ida pernah mengalaminya.. :P mesti owg lain jeles ngan perjalanan hidup ida nie kan? (hehehe... still perasan)! yelah.. banyak sangat makan asam garam kehidupan n x lama lagi tekanan darah tinggi pun datang......

ida juga sangat2 bersyukur sebab ida masih bernafas n masih leh share semua kebahagiaan ida ngan uOls.. that's d' best part of my life...

bye, see ya!